söndag 13 november 2011

Mina vänner

Här kommer en genomgång av de jag spenderar mest tid med (bortsett från gänget jag åkte till Basel med, men de har ni redan sett på bild allihop). Ingen inbördes ordning, utan jag kör på så som bilderna valde att ladda upp sej.

Emily från Nya Zeeland älskar att resa och kommer antagligen stanna i Europa "åtminstone ett par år" innan hon återvänder till Nya Zeeland. Hon kallar sej själv för "Kiwi" och är mycket stolt över det, och har följt rugbylandslagets framgångar på diverse pubar i Konstanz. Under lovet februari-mars kommer hon inte åka hem och jullovet är för kort för att motivera en 31-timmars flygresa, så hon kommer inte träffa sin familj på minst ett år. Trots detta (eller kanske: därför) är hon är alltid glad och redo att göra diverse utflykter.

Sanni är den konstnärliga finlänskan som gillar second hand och att sticka. Språk är ett annat av hennes intressen. Här på universitetet läser hon bara språkkurser och hemma i finland kommer detta resultera i poäng till studierna som ska göra henne till tysklärare. Sanni ser sin tillbakadragenhet som "typiskt finsk" och har lärt oss allihop att "det där var inte så dåligt" är en sann finländsk komplimang. Sanni har, förutom stickning, också lärt mej att man i sitt köksskåp måste ha Rooibostee med vaniljsmak!

Jess är en glad amerikanska som alltid är villig att bjuda på sej själv, oavsett om det innebär att dansa, göra lustiga miner eller helt enkelt bara vara sitt galna jag. Hon står upp för de utstötta i samhället och är den första att säga ifrån när någon blir orättvist behandlad eller när det finns systematiska fel i vårt samhälle. Då det är dyrt för amerikanska studenter att plugga på universitetet är det otroligt skönt för Jess att hon har fått ett stipendium från bundeslandet Baden-Württemberg för att plugga i Konstanz.  

Österrikaren Martin är gruppens fotograf, vilket har lett till att det knappt finns några foton av honom i Konstanz. Men här är ett där han gör det han gör bäst! Förutom att fota är Martin ytterligare en språknörd i vårt gäng, hans huvudämne är germanistik. Sättet han använder sej av det tyska språket är häpnadsväckande och man kan alltid lära sej tricks från honom. Sedan är Martin också en väldigt gosig och öppen kille, vilket är skönt när alla vi andra ibland kan vara helt nedslagna av de svåra kurserna på Uni.

Kayleigh är från England (men hennes mamma är från Sverige!) och har såklart införskaffat en snygg tekanna med matchande koppar, så vi alla kan ha det riktigt mysigt tillsammans när vi träffas. Hennes klädstil är hippie-inspirerad och juridik är ämnet hon studerar, och i framtiden vill hon jobba med medling, något hon tror starkt på. Kayleigh älskar romantik och har även förälskat sej i Bodensjöns klara vatten så till den grad att hon kan få för sej att ta ett nattdop i sjön. Inte nu i november dock, men i oktober..!

James är också från USA. Både han och Jessy är från Oregon och James har också fått ett stipendie för att plugga i Tyskland. Han lade ner otroligt mycket jobb på ansökningar och det är när man hör sådana berättelser som man inser hur lyckligt lottad man är som svensk.. James är också en spelnörd, samt äventyrare och älskar klättring, forsränning, kajakpaddling och så vidare. Hemma i USA har han en flickvän som är precis lika äventyrslysten och som, till James bedrövelse, har kunnat träna hur mycket klättring som helst i hans frånvaro.

6 kommentarer:

  1. Trots att det kanske då tas få bilder på Martin så var den här helt fantastik ju!

    SvaraRadera
  2. Jupp, bilden är grym! Nu ska jag tipsa om inlägget på fb så även Martin kan okeja bilden ;)

    SvaraRadera
  3. haha i love the picture of martin : D

    SvaraRadera
  4. Och jag tycker om presentationen. Nu vet man vilka du pratar om min fina kärlek och vilka man antagligen kommer att träffa

    SvaraRadera
  5. Bra att du läste! Detta inlägg är ju väldigt mycket till dej eftersom jag inte kunnat berätta över Skype hurdana de är eller hur de ser ut. De är jättetoppen :)

    SvaraRadera