torsdag 8 mars 2012

Jag blir så less!

Idag är det internationella kvinnodagen. Och då debatteras det hit och dit. "Finns det egentligen någon diskriminering av kvinnor?" "Behövs verkligen den här dagen?"

Och det kan man fråga sej. Att tänka kritiskt är viktigt.

Tyvärr finns det alltid idioter som hörs mest. Exempel från kommentarsfältet i Svt Debatt (debattartikeln handlar om löneskillnader mellan kvinnor och män):

"Det finns inga statistiskt signifikanta löneskillnader mellan könen i Sverige längre. Om de finns så tjänar kvinnor de facto mer än män, d v s om alla andra faktorer rensas bort.
/.../

I slutändan, efter att yrkesskillnaderna är bortrensade, har män i snitt 5,9% högre lön än kvinnor. Vad förklarar då denna skillnad?
Är det anti-feminism?
Nej, inte alls! Den skillnaden förklaras av ledarpositioner och chefskap - att män är mer kompetenta som ledare och chefer än kvinnor.
Vad kvinnor i gemen måste göra för att nå mannens nivå vad gäller ledarskap är att i grunden lära sig att det är resultat som räknas.
Kvinnans problem är fortfarande – mycket snack men liten verkstad.
Då får man lägre lön."

Här säger han alltså emot sej själv och att i princip alla kvinnor bara är babblande idioter!
- Nästa är inte heller den skarpaste kniven i lådan. Han rabblar upp irrelevant fakta (att man kostar samhället mer motiverar inte diskriminering! Om det är ett sådant stort problem borde man i så fall diskutera extra skatter, men vi vet ju hur populärt det var med förslaget om "mansskatt") Och hur kan argument om området där män diskrimineras säga emot att kvinnor diskrimineras på vissa andra områden? Vi vill väl ha ett jämställt samhälle för alla? Artikeln handlade inte om våld mot kvinnor utan om LÖNER. Fatta!

- "Statistik från vården visar att kvinnor förbrukar 50% mer vård än män. 
Statistik visar att kvinnors pensioner är kostsammare för samhället än män, vilket gör att män subventionerar kvinnor.
Kvinnor ges könsbonus i avgångsbetyg från gymnasiet.
Våld mot män är 6 gånger alvarligare än våld mot kvinnor, ca 90 män drabbas av dödligt våld årligen."


Och dessa två kommentarer var postade under de senaste 17 minuterna! Varje gång jag ägnar mej åt att läsa kommentarerna till en debattartikel eller en tidningsartikel blir jag matt. Det finns så många idioter. Och då bestämmer jag mej för att aldrig läsa kommentarerna igen. Men det gör jag ju.

1 kommentar:

  1. Fy fan säger jag bara, fy fan vad dåligt. Snacka om idioter. Inte konstigt att världen ser ut som den gör när den är full av sådana människor.

    SvaraRadera