onsdag 11 juli 2012

Typiskt tjejer

Igår kväll hängde jag och Kathrin med WG:t ovanför. Efter ett tag sa någon "Vi kanske kan spela ett spel?", men eftersom vi bara var tjejer var ju ett riktigt spel "för komplicerat". Detta händer alltid när endast tjejer spelar spel:
  • Om spelet innehåller annat än bara tärningar eller bara kort är det för komplicerat.
  • Om reglerna tar mer än 3 minuter att förklara är det för komplicerat.
  • Om spelet tar längre än 20 minuter är det för komplicerat.

Ovanstående leder till följande: De enda acceptabla spelen blir således Monopol (världens tråkigaste och längsta spel, som faktiskt har en del regler, men "alla kan ju Monopol") eller ett renodlat kortspel. De renodlade kortspelen går alltid ut på samma sak: Dela upp alla kort lika mellan spelarna, spela korten och ha lite regler som förvirrar så att den som gör fel måste ta upp alla kort. -Den som först får slut på kort vinner.

Ovanstående leder till följande: Efter ungefår 30 sekunder vet alla ungefär vem som kommer vinna och definitivt vem som kommer förlora (spelaren som säger: "Meh, alla kort ser ju likadana ut - det är därför jag alltid gör fel!"). Ändå fortsätter man spela och till slut sitter de två sista spelarna kvar med varsin halva av den totala kortstapel och måste spela fem gånger så länge mot varandra än vad spelet har tagit hittills, för att någon eventuellt ska bli den ultimata förloraren.

Ovanstående leder till följande: förvirringen i början är lite lustig, efter några varv har man kommit in i det och alla skrattar gott åt personen som gör fel hela tiden och definitivt kommer förlora. Efter ytterligare några minuter har det förlorat sin charm och man spelar färdigt spelet enbart för att man har börjat det.

Alla dessa spel bygger bara på reaktionsförmåga och på att hålla isär regler. Alltid. Och det är bara kul de första fem minuterna. Alltid. -Varför inte ge sej på ett spel som tar lite längre tid att förklara, men där alla har chans att vinna? Och där man inte skrattar åt någon utan berömmer folk för smarta drag?

Så bara för att jag har köpt spelet "Elfenland" och inte är kille (som är födda med förmågan att förstå spelregler) är jag en äkta spelnörd. För Elfenland har ingen tärning utan man måste spela ut kort för att flytta sin spelpjäs. Ajajaj, det klarar de stackars små tjej-hjärncellerna inte av..

1 kommentar:

  1. Idag är det den 11 juli och då har Ellinor namnsdag, enligt den svenska almanackan. Så därför skickar vi ett stort Grattis! Gå och köp dig en stor glass, du vet så där många kulor som går i en kåsa, à la Ösjönäs! Vi betalar när du kommer hem!
    Svärmor Anna

    SvaraRadera